İran'ın İsrail saldırılarının yankısı sürüyor: Batı'dan Tahran'a tepkiler dinmiyor

İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırılarının ardından dünya ülkelerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Batı ülkeleri İran'a tepki gösterirken, Doğu ülkeleri ise taraflara itidal çağrısı yapıyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e yönelik saldırının en güçlü ifadelerle kınandığını belirterek, "Annalena Baerbock İran'a İsrail'e yönelik tüm şiddeti derhal durdurması, MSC Aries yük gemisini serbest bırakması ve gerilimin azaltılmasına katkıda bulunması çağrısında bulundu" açıklamasını yaptı.

111

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısında bulundu.

211

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'e, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karar tasarısına uymama suçlamasında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'in "durumun alevlenmesini ve tırmanmasını önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağını" açıkladı.

411