ABD Adalet Bakanlığı, Apple'ı antitröst ihlalleri nedeniyle dava edeceğini bildirdi

Apple, Avrupa Birliği'nde yaşadığı sorunların ardından şimdi de ABD Adalet Bakanlığı ile karşı karşıya geldi. Bakanlık, Apple'a yönelik antitröst davası açmaya hazırlanıyor ve şirket rekabeti kısıtladığı iddiasıyla suçlanıyor. Apple ise davanın gerekçesiz olduğuna inanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Apple'a dava açmaya hazırlandığını bildirdi.

Bloomberg News'in aktardığına göre, iPhone, donanım ve yazılım özelliklerine erişimini rakiplerine karşı engelleyerek antitröst yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla 21 Mart günü dava açıldığını aktardı.

Big Tech'e karşı harekete geçmek, Demokratların ve Cumhuriyetçilerin üzerinde anlaştığı birkaç fikirden biri oldu. 

2021'de sona eren Trump yönetimi, hükümetin başındayken Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC); Google, Facebook, Apple ve Amazon'a soruşturma açmıştı.

Suçlamaların odak noktasının ne olacağı belli değil ancak akıllı takip cihazı üreticisi Tile gibi donanım cihazlarının üreticileri, Apple'ın iPhone'un sensörleriyle çalışma yollarını kısıtladığından uzun süredir şikayetçiydi.

Apple, Tile'ın benzer bir ürünü satmasından birkaç yıl sonra, kullanıcıların kaybolduklarında bulmalarına yardımcı olmak için araba anahtarları gibi öğelere takılabilen AirTag'leri satmaya başladı.

iPhone üreticisi, yalnızca Apple cihazlarında çalışan iMessage hizmeti nedeniyle de eleştirilere maruz kaldı. 

Eleştirmenler, şirketin resim ve videoları küçülterek Android telefonlara gönderilen ve alınan mesajları dezavantajlı hale getirdiğinden şikayet etti. 

Geçtiğimiz yıl Apple rotasını değiştirerek, Google tarafından farklı cihaz türlerinde mesajlaşmayı daha sorunsuz hale getirmenin bir yolu olarak tanıtılan RCS adı verilen yeni bir mesajlaşma teknolojisini destekleyeceğini duyurdu.