Venezuela Devlet Başkanı Maduro çarpıcı açıklamalarda bulundu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 20 Mart Salı günü yaptığı açıklamada, ülkesini istikrarsızlaştırmak amacıyla ‘oligarşi ve emperyalizm tarafından’ planlanan bir komplo olduğunu açıkladı.

Venezuela TV kanalı teleSur tarafından paylaşılan habere göre Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Tek planları Venezuela’yı istikrarsızlaştırmak ve şiddetle doldurmak. Şiddet içeren şehir eylemleri (Guarimbas) hazırlıyorlar. Temmuz ayındaki seçimlerden önce, seçimler sırasında ve sonrasında anavatanda barışı ve yaşamı pekiştirmeliyiz. Aşırı sağı, onun kuklalarını ve oligarşiyi yenilgiye uğratmalıyız” şeklinde konuştu.

Bolivarcı lider, “Tetikte, uyanık kalmalı ve çalışmalıyız. Venezuela halkı sizi önceden uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

Maduro daha önce de Leopoldo Lopez ve eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe tarafından organize edildiğini iddia ettiği “Venezuela’ya saldırı planlarını” sert bir şekilde kınamıştı.

Nicolas Maduro, “Leopoldo Lopez, Alvaro Uribe gibi diğer teröristlerle bir araya geldi. Teröristler ve paramiliter güçlerle komşu Zulia eyaletlerindeki kamu hizmetlerine saldırmayı planlıyorlar. Ülkemizde güvenliği, istikrarı ve barışı savunmak zorundayız. Bu ekonomik iyileşmimizi ya da 28 Temmuz’da yapılacak başkanlık seçimleriyle gerçekleştireceğimiz demokratik kutlamaları sekteye uğratmaya çalışamazlar” ifadelerini kullanmıştı.