Senegal'de Faye hükümeti ülkenin doğal kaynaklarının kullanımını denetleyecek

Senegal’in 2 Nisan’da göreve başlayan Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye, ülkenin doğal kaynaklarının kullanımını denetleyeceğini söyledi.

Ulusa seslenen Faye’nin açıkladığı ilk politikalardan biri, ülkenin doğal kaynaklarının kullanımının denetleneceği oldu.

“Anayasaya göre halka ait olan doğal kaynaklarımızın işletilmesine hükümetim özel bir önem verecektir” diyen 44 yaşındaki eski vergi denetmeni, yatırımcı haklarının ülkede her zaman korunacağını ve yatırımcıların hoş karşılanacağını söyledi.

Devletin ve halkın haklarının da güvence altına alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Faye, “Maden çıkaran şirketlerin etkin sahipliğinin açıklanması ve madencilik, petrol ve gaz sektörünün denetlenmesi ile devam edeceğim” dedi.

24 Mart’taki seçimde iktidar koalisyonuna karşı yarışan ve oyların yüzde 54’ünü alarak seçilen Faye, Afrika’nın en genç seçilen devlet başkanı oldu.

Yolsuzlukla mücadele edeceğini duyuran Faye'nin bu girişiminin; maden, petrol ve doğal gaz gibi sektörlerdeki usulsüzlüklerle mücadele amacı taşıdığı düşünülüyor.