Slovakya, NATO askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmesine karşı çıkıyor

Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Robert Kalinak, Ukrayna’ya NATO birliklerinin gönderilmemesi gerektiğini söyledi ve ülkeyi terk eden askerlik çağındaki erkeklerin Ukrayna’ya geri dönmeleri gerektiğini belirtti.

Slovakya Savunma Bakanı Robert Kalinak, katıldığı bir televizyon programında “Ukrayna’ya NATO askeri birlikleri gönderilmeli” tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’dan gelen mültecilerin yaşam standartlarını iyileştirmek yerine bu ülkeye NATO birliklerinin gönderilmesinin tartışıldığını söyleyen Kalinak, seferberlik yasası kapsamında olan Ukrayna vatandaşlarının ülke dışında bulunduğunu belirtti.

Kalinak, “Ukrayna ordusuna, askerlik çağında ve cephede savaşabilecek durumdaki Ukraynalı erkeklerin geri dönüşünden daha fazla yardımcı olabilecek bir şey olamaz” şeklinde konuştu.

Ukraynalı genç erkeklerin savaşa geri dönmeleri için motive edilmeleri gerektiğini vurguluyan Kalinak, “Ukrayna ordusunda görev yapabilecek durumda olan bu gençlerin geri dönüp bunu yapmaları gerekiyor. Oraya kendi askerlerimizi göndermekten kesinlikle daha iyi” değerlendirmesinde bulundu.

Slovakya Savunma Bakanı Kalinak, savaşın başladığı Şubat 2022’den bugüne kadar yaklaşık 300 bin Ukraynalı erkeğin ülkeyi terk ettiğini ve mevcut seferberlik yasasına göre askere geri alınmaları gerektiğinin altını çizdi.