Meksika'da çete üyeleri ile polis arasında çatışma: 12 çete üyesi öldürüldü

Meksina’nın Sonora eyaletinde, Joaquin Guzman’ın çocukları tarafından yönetilen Sinaloa Karteli’ne bağlı bir çeteye operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında çıkan çatışmada iki polis yaralanırken 12 çete üyesi öldürüldü.

Meksika’nın Hermosillo şehrinde, Joaquin “El Chapo” Guzman’ın çocukları tarafından yönetilen Sinaloa Karteli’ne bağlı bir çete liderini gözaltına almaya çalışan polislere ateş açıldı.

Polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 12 çete üyesi öldürülürken 7 çete üyesi kaçmayı başardı. Çatışmada iki polis ise yaralandı.Polis ekiplerinin geldiği olay yerinde 21 uzun namlulu silah ele geçirilirken 6 kamyonete el konuldu.

OVİDİO GUZMAN KİMDİR?

Ovidio Guzman, en son yakalandığı 17 Ocak 2019’da şiddet olaylarına sebep olmuştu.

"El Chapo"nun çocuklarından Ovidio Guzman'ın söz konusu tarihte yakalanmasının ardından çıkan çatışmalarda çok sayıda asker yaralanmış, 51 mahkum cezaevinden firar etmişti. Onlarca araç ve iş yerinin ateşe verildiği olaylar sonucunda Guzman serbest bırakılmıştı.

"El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman ise ABD'nin New York eyaletinde görülen davada temmuz ayında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

2001 ve 2015'te Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçan Joaquin Guzman, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.