Kuzey Kore'den Güney Kore ile olan ekonomik işbirliklerini sonlandırma kararı

Kuzey Kore, Güney Kore ile ekonomik işbirliğine dair yasaları feshetme kararı aldığını açıkladı.

Yonhap’ın Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisinde dün gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki işbirliği ve Kumgang Dağı’nda düzenlenecek uluslararası turları kapsayan yasaların feshedilmesi kararı alındı.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Kuzey Kore’yi daha da yalnızlaştıracak bu fesih kararının beklenen bir durum olduğunu belirtti.

Bir bakanlık yetkilisi, basına açıklamalarda bulunarak anlaşmaların Kuzey Kore’nin tek taraflı kararı ile geçersiz sayılamayacağını ve Pyongyang’ın kararına acil bir yanıt vermeyi düşünmediklerini vurguladı.

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi, ocak ayı ortasında Güney Kore ile ikili ilişkileri yönetmekle görevli kilit devlet kurumları konumunda olan Barışçıl Birleşme Komitesi, Ulusal Ekonomik İşbirliği Bürosu ve Uluslararası Turizm İdaresini yürürlükten kaldırdığını duyurmuştu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da Güney Kore'nin "değişmez baş düşman" olarak tanımlanması için anayasanın yeniden yazılması çağrısında bulunmuştu.