Kolombiya, Filistin’in BM’ye tam üyeliğini destekliyor

Kolombiya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üye olmasını desteklediğini bildirdi.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Filistin'in durumuna ilişkin konuşma yaptı.

Konuşmasında Orta Doğu'da barış ve güvenliğin yeniden tesis edilmesi için Filistin sorununun "muhakkak" çözülmesi gerektiğini vurgulayan Murillo, "Gazze Şeridi'ndeki saldırıların ve Batı Şeria'da artan şiddetin durdurulması için konseye üye ülkeler defalarca çağrıda bulundu. Gözümüzün önünde insani felaket yaşanıyor ve çatışmalar gittikçe artıyor” şeklinde konuştu.

Orta Doğu'da iki devletli çözüme tam destek verdiklerini belirten Murillo, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun Filistin sorununun çözümü için yaptığı uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

Diğer yandan Dışişleri Bakanı Murillo'nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın BM Temsilcisi Ziyad Ebu Amr ile de görüştüğü ve Kolombiya'nın Filistin'e desteğini aktardığı bildirildi.

Kolombiya'da 17 Nisan Çarşamba günü yüz yüze görüşen Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ile Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva da Filistin'in BM'ye tam üye olmasını desteklediklerini açıklamıştı.