10 Yıldır kayıp: Malezya Uçağı Hakkında Yeni Gelişme

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatı ile 2014'te ortadan kaybolan yolcu uçağının ortadan kaybolmasının 10. yılında Başbakan Anwar Ibrahim, ikna edici yeni kanıtlar olması halinde soruşturmayı yeniden başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 8 Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile ortadan kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağının izine 10 yıldır rastlanılamadı.

Malezya uçağının kaybolmasının 10. yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Anwar Ibrahim, ikna edici yeni kanıtlar olması halinde soruşturmayı yeniden başlatmaya hazır olduğunu duyurdu.

MH370 sefer sayılı uçak Mart 2014'te 239 yolcu ve mürettebatıyla birlikte kaybolmuş ve yıllarca süren büyük bir uluslararası arama çalışmasına rağmen uçak ve kara kutusu bulunamamıştı. Çalışmalar ise bir süre sonra resmen sona erdirilmişti.

Başbakan Anwar Ibrahim Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Malezya'nın dünyanın en büyük havacılık gizemlerinden biri olan Malezya Havayolları MH370'in ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı, ikna edici yeni kanıtlar olması halinde yeniden başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Anwar, Melbourne'da düzenlediği basın toplantısında, "İkna edici bir kanıt varsa, yeniden açılması gerektiğine dair kanıt varsa, kesinlikle yeniden açmaktan mutluluk duyacağız. Ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı" ifadelerini kullandı.