Joe Biden’dan Netanyahu’ya Refah uyarısı: “Saldırı hata olur”

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas’ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan İssa’nın geçen hafta İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

İssa, 7 Ekim’de başlayan savaşın ardından İsrail tarafından öldürülen en üst düzey Hamas yetkilisi olarak ön plana çıkıyor. Hamas tarafından İssa’nın ölümü ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Sullivan, örgütün diğer liderlerinin Gazze’deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini dile getirdi.

İsrail basını ise İssa’nın Gazze’nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nın altında bulunan tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldüğünü yazdı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın komutan yardımcısı olan İssa, Tel Aviv tarafından en çok aranan isimlerden biri olarak öne çıkıyordu.

BİDEN NETANYAHU’YU UYARDI: “REFAH’A SALDIRI HATA OLUR”

Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık bir ay sonra ilk kez İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkanı, Netanyahu’ya, İsrail ordusunun Refah’a saldırmasının bir “hata” olacağı uyarısında bulundu.

Biden, Gazze’nin güneyinde sivillerin sığındığı Refah’a gerçekleştirilecek bir kara operasyonunun daha çok sivilin ölümüne neden olacağı ve zaten çok kötü durumda olan insan krizi daha da derinleştireceği uyarısında bulundu.

Biden’ın görüşmede Netanyahu’dan, Washington’un endişelerini dinlemek üzere ABD’ye üst düzey bir heyet göndermesini talep ettiği kaydedildi.

Netanyahu’nun bu talebi kabul ettiği, bu nedenle Refah'a saldırının bu görüşme yapılmadan başlamayacağı belirtiliyor.