İsrail, Gazze'ye giden insani yardım malzemelerinin geçişine izin vermiyor

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), İsrail’in Gazze’ye girişini engellediği bazı insani yardım malzemelerine dair bir liste yayımladı.

UNFPA, sosyal medya kanallarından yaptığı bir paylaşımda İsrail’in bazı insani yardım malzemelerinin Gazze’ye girişini engellediğini açıkladı.

Listede solunum cihazı, tekerlekli sandalye, doğum kitleri, ultrason teçhizatı, hastane jeneratörleri gibi sağlık gereçlerinin yer alması dikkat çekti.

Ajans, nisan ayı başında internet sitesinde yayımladığı bir haberde Gazze’de solunum cihazı yetersizliğinden dolayı bebeklerin hayatını kaybettiği bilgisini aktarmıştı.

On binlerce hamile kadının olduğu Gazze’de hayati öneme sahip doğum malzemelerinin de eksik olduğunu belirten UNFPA, acil bir ateşkesin gerekli olduğunu da ifade etmişti.

AA’ya göre Gazze’ye girmeden İsrailli yetkililer tarafından kontrol edilen tırlarda tek bir malzemeye izin verilmemesi durumunda tırlar bütünüyle geri çevriliyor.

Girişine izin verilmeyen malzemeler arasında küçük makas, insülin kalemi, anestezi, oksijen silindirleri gibi kritik tıbbi ekipmanın bulunduğu biliniyor.