İran'ın dini lideri, generallerin öldürülmesi nedeniyle İsrail'e misilleme yapma sözünü yineledi

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suriye'de İranlı generallerin öldürülmesi nedeni ile İsrail'e misilleme yapma sözünü tekrarladı.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 10 Nisan günü Suriye'de İranlı generallerin tedavileri nedeniyle İsrail'e misilleme yapılacağını yineledi.

Hamaney, Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'ın sonunu kutlayan bir dua töreninde konuştu.

Dini lider Hamaney, Nisan ayının başlarında İran'ın Suriye'deki konsolosluğuna yapılan hava saldırısının, İran'a yapılan bir hava saldırısı olarak kabul etti ve "kötü bir davranış" olduğunu söyledi.

Hamaney, "Konsolosluk bölümümüze saldırırken sanki bizim topraklarımıza saldırıyormuş gibi görünüyorlardı. Şeytani rejimin cezalandırılması gerekiyor ve cezalandırılacak" şeklinde konuştu.

Devlet televizyonu Hamaney'in doğurduğu canlı yayınlandı. İran'ın nasıl misilleneceğine dair ayrıntılı bilgiyi belirtin.

Hamaney ayrıca Batı'yı, özellikle de ABD ve İngiltere'yi, Gazze'de Hamas'a karşı İsrail'i büyütmek için eleştirdi.

Dini lider, “Onların bu felaketi (İsrail'i) engellemeleri bekleniyordu. Yapmadılar. Batılı hükümetler yerine getirmediler” dedi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İran'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hesaplarını etiketleyen Katz, "İran topraklarından bize saldırırsa karşılık vereceğiz, İran'a saldıracağız" dedi.