İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Türkiye'yi ziyaret edecek

İngiliz basını, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron’ın Türkiye’ye ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’ın, Gazze’de kalıcı olması amaçlanan ateşkes kapsamında Filistin, İsrail, Katar ve Türkiye’ye ziyaret düzenleyeceği açıklandı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cameron’ın bu hafta bölgedeki üst düzey liderlerle temasta bulunması, Gazze’ye daha fazla insani yardım gönderilmesi, esirlerin karşılıklı olarak serbest bırakılması ve kalıcı bir ateşkesi sağlamak amacıyla görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Açıklamada, Cameron’ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşmelerde bulunarak Gazze’ye gönderilmesi planlanan insani yardımların hızlandırılması konusunu ele alacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Cameron'ın, Gazze'ye ulaştırılması planlanan yardımlar için Aşdod Limanı ve Kerem Şalom Sınır Kapısı dahil daha fazla geçiş noktasının kullanılması yanında su, yakıt ve elektrik tedarikinin normale dönmesi taleplerini tekrarlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Cameron'ın Türkiye'de hükümet yetkilileriyle temaslarında, Orta Doğu'da bölgesel güvenlik ve stratejik çatışmaları ele alacağı belirtilerek, "İngiltere ve Türkiye yakın ortaklığa sahip ve NATO ve Ukrayna'ya desteğin takviyesi ve terörizm ve yasa dışı göçle mücadelede önemli çalışmamıza devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.