Hizbullah’ın fırlattığı roketler İsrail’in kuzeyinde yangınlara neden oldu

İsrail medyası, kuzeydeki Yukarı Celile'nin Kiryat Şimona bölgesindeki yerleşim alanlarında devam eden yangınların kontrol alınması çalışmaları sırasında altı itfaiye erinin yaralandığını açıkladı.

Hizbullah tarafından fırlatılan roketler nedeniyle çıkan yangınlar İsrail'in kuzeyinde geniş bir alanda etkili oldu.

İki ülke sınırına yakın kasabalarda yaşayan çok sayıda İsrail vatandaşı, Hizbullah ile İsrail arasında tırmanan çatışmalar nedeniyle uzun süre önce evlerini boşaltmıştı.

Yerel medya, yangınların bölgedeki bazı evlere sıçradığını duyurdu.

Bu arada yangınların söndürülmesi için ekiplerin yetersiz kalması sebebiyle İsrail'in takviye ekip talebinde bulunduğu kaydedildi.

İsrail medyası, kuzeydeki Yukarı Celile'nin Kiryat Şimona bölgesindeki yerleşim alanlarında devam eden yangınların kontrol alınması çalışmaları esnasında 6 itfaiye erinin yaralandığını aktardı.

Medya, Kiryat Şimona ve Taberiyye'de hava sıcaklığının 43 dereceyi geçtiği bilgisini vererek, sadece Celile ve Golan (işgal altındaki Suriye toprakları) bölgelerinde 15 yangın noktasının varlığının gözlendiğini yazdı.

Ordudan yapılan açıklamada, "Birliklerimiz yangın yerlerini kontrol altına aldı. Şu aşamada insanların hayatı risk altında değil" denildi.

İsrail Parklar Otoritesi, yangınların halihazırda yüzlerce dönüm alanı kapladığını açıkladı.

Ana muhalefet lideri Yair Lapid, yangına ilişkin, "Kuzey yanıyor, İsrail'in caydırıcılığı da onunla birlikte yanıyor ve Netanyahu hükümetinin hiçbir yönetimi ya da stratejisi yok” ifadelerini kullandı.

Polis, yangın bölgesine giden yolları kapattığını ve hala burada bulunanları da evlerini tahliye etmeleri için uyardıklarını bildirdi.