Senatör Bernie Sanders'tan Netanyahu açıklaması: "Ülkemiz için çok üzücü bir gün"

ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, konuşma yapmak üzere ABD Kongresi'ne davet edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülke için üzücü bir gün" dedi.

ABD'de savaş karşıtı tutumuyla bilinen ve Gazze politikasından dolayı İsrail ile ABD'yi eleştiren bağımsız Vermont Senatörü Sanders, sosyal medya hesabı X'ten konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sanders, "Başbakan Benjamin Netanyahu'nun her iki partinin liderleri tarafından ABD Kongresi'nin ortak toplantısına konuşma yapmak üzere davet edilmesi ülkemiz için çok üzücü bir gün" dedi.

Netanyahu’nun bir "savaş suçlusu" olduğunu söyleyen Sanders, onun konuşacağı oturuma kesinlikle katılmayacağını kaydetti.

ABD Kongresindeki Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler, 31 Mayıs’ta, İsrail ile dayanışmalarını göstermek amacıyla Başbakan Benjamin Netanyahu'yu Kongre'deki ortak oturuma hitap etmesi için davet ettiklerini açıklamıştı.

Davet mektubunun, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries tarafından Netanyahu'ya gönderildiği belirtilmişti.