Fransa'da Lafarge şirketine soruşturma açıldı: "İnsanlığa karşı suça iştirak" ile suçlanıyor

Terör örgütü PKK/PYD’nin tünellerine beton sağlayan Fransız beton şirketi Lafarge’a Fransa'da bir soruşturma daha açıldı.

Fransa'da Yargıtay, Lafarge şirketinin 2014'e kadar olan Suriye faaliyetleriyle ilgili olarak "insanlığa karşı suçlara iştirak" ve "terör örgütünün finansmanı" suçlamalarıyla soruşturma başlatılmasını onayladı.

Yargıtay, çimento üreticisinin "Suriyeli çalışanları tehlikeye attığı" suçlamasıyla ilgili dava açılması talebini iptal etti.

Yargıtay'ın bugünkü kararıyla birlikte, Lafarge şirketinin Fransa'da yargılanmasının kesinleştiği suçlamalar arasında yer aldı.

Paris merkezli inşaat malzemeleri üreten şirketin, 2013 ile 2014 yılları arasında Suriye'deki terör örgütlerine, IŞİD dahil olmak üzere, milyonlarca euro finansman sağladığı iddia ediliyor.

Lafarge'ın, Suriye'nin Cellabiye bölgesindeki çimento fabrikasının savaş sırasında faaliyetini sürdürmeyi amaçladığı da iddia ediliyor.

Tartışmalı çimento şirketi Lafarge, 2010 yılında Cellabiye'deki tesise 680 milyon euro yatırım yapmıştı. Ayrıca Lafarge terör örgütü PYD/PKK için karargahlar yapmasıyla da biliniyor.