Avrupa'da artan protestolara rağmen Fransa geçici tarım işçisi alacağını duyurdu

Avrupa günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya kaldı. Yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa diğer ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için yeni bir proje hazırlamaya koyuldu. Ülkeye gelecek tarım işçilerine ayda 3 bin avro maaş verilecek ve Türkiye'de bu proje kapsamına dahil edildi.

Artan giderleri protesto eden çiftçiler Fransa, başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ayaklanmalara ara vermeden devam etti. Yaşanılacak en ufak olumsuzluğa karşı Fransa gibi ülkeler mevsimlik tarım işçilerine yönelik yeni adımlar atmaya karar verdi.

Avrupa'daki işçiler ucuz iş gücünden şikayet ederken, artık kazanamadıklarını belirterek tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarını söylüyor. 

Hükümet mevsimlik işçi almak için harekete geçti. Türkiye'nin de dahil olduğu proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerine ayda 3 bin avro maaş (101.361 Türk Lirası) verilmesi planlanıyor.

Now haber ajansının aktardığına göre, Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila basına verdiği demeçte projenin detaylarından bahsetti.

Laqhila, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.