Televizyon kanalına düzenlenen saldırıyı inceleyen savcı César Suárez öldürüldü

Ekvador’da bir televizyon kanalına düzenlenen silahlı saldırıyı soruşturan savcı César Suárez, Guayaquil kentinde gün içinde suikaste uğradı.

Ekvador'un şiddete en meyilli bölgelerinden olan Guayas’ın Guayaquil kentinde bulunan devlet kanalı TC Televisión’a canlı yayındayken silahlı saldırı düzenlenmişti.

Bu saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı César Suárez, aracıyla mahkemeye doğru seyahat ederken Bombero Bulvarı’nda başından vurularak olay yerinde öldürüldü.

Olaya ilişkin sosyal medyada paylaştığı bir videoda konuşan Ekvador Başsavcısı Diana Salazar, “Suçlular ve teröristler Ekvador toplumuna olan bağlılığımızı engelleyemeyecek. Düzen güçlerini, görevlerini yerine getirenlerin güvenliğini garanti altına almaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kanal istasyonuna gerçekleştirilen polis baskınında tutuklanan 13 saldırganı sorgulayan Suárez, ölümünden bir gün önce El Universo gazetesine verdiği röportajda kendisine polis koruması sağlanmadığını söylemişti.

Son günlerde çete liderlerinin hapisten kaçması, 200 cezaevi görevlisinin rehin alınması, polis memurlarının kaçırılması ve bazı şehirlerde patlamalar yaşanması sonucunda Ekvador Başkanı Daniel Noboa gece sokağa çıkma yasağını da içeren 60 gün sürecek bir OHAL ilan etmiş, 22 suç örgütünü terör örgütleri listesine almıştı.