Kolombiya’ya 750 milyon dolarlık iklim kredisi

Dünya Bankası, iklim olaylarında yaşanan değişiklikler nedeniyle Kolombiya’ya 750 milyon dolarlık iklim kredisini onayladığını duyurdu.

Dünya Bankası, 2 Nisan Salı günü yaptığı açıklamada, Güney Amerika ülkesi Kolombiya'ya yenilenebilir enerji çalışmalarını hızlandırarak ve karbon emisyonlarını azaltarak ülkenin iklim değişikliği karşısında daha dirençli olmasına yardımcı olmak amacıyla 750 milyon dolarlık bir krediyi onayladığını duyurdu.

Banka tarafından yapılan açıklamada, kredinin güneş enerjisi ve açık deniz rüzgar enerjisi ile yeşil hidrojenin gelişimini artırmanın yanı sıra elektrikli kentsel ulaşımı ve çok modlu taşımacılığı desteklemeyi amaçladığı belirtildi.

Açıklamada, "Kolombiya'nın düşük karbon emisyonlu ve doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimine odaklanan daha dirençli bir ekonomiye geçiş yapması önemlidir” ifadeleri kullanıldı.

Kredi, Dünya Bankası'nın Aralık 2022'de verdiği 1 milyar dolarlık krediden sonra iklim değişikliğine odaklanan Güney Amerika ülkesine vermeyi onayladığı ikinci kredi oldu.