Çin’den sert yanıt: “Uzay güvenliği için en büyük tehdit Amerika”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin uzaydaki askeri gücünün genişlemesini haklı göstermek için uzaydaki Çin tehdidine ilişkin teorileri dile getirdiğini söyledi. Wenbin, uzay güvenliğine yönelik en büyük tehdidin ABD olduğunu ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, yaptığı açıklamada, Washington’un uzay güvenliğine yönelik en büyük tehdidi oluşturduğunu söyleyerek, ABD’nin uzayı bir savaş alanına dönüştürme niyetinde olduğunu kaydetti.

Wenbin, ABD’nin kendi askeri uzay gücünü yaymak ve askeri hegemonyasını korumak için Çin’i karalayarak uzun süredir ‘Çin uzay tehdidi’ teorisini yaydığını vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “ABD’yi bir kez daha yalan beyanlar yaymaktan vazgeçmeye, uzayda askerileşme ve savaş hazırlıklarını durdurmaya ve gereken sorumluluklarını gerçekten üstlenmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Wenbin, “ABD uzaydaki Çin tehdidiyle ilgili teorilerini sürekli tekrarlıyor ve Çin'i karalıyor, ancak bu askeri hegemonyasını sürdürmek ve uzaydaki askeri gücünü genişletmek için bir bahane aramaktan başka bir şey değil. Aslında ABD uzayı açıkça bir mücadele alanı olarak görüyor ve uzaydaki askeri gücünü aktif bir şekilde geliştirerek büyük ülkeler arasında çatışmayı kışkırtıyor. ABD uzun zamandır uzay teknolojisini kötüye kullanıyor, diğer ülkelerin uzay araçlarını izliyor ve onlara tehlikeli bir mesafeden yaklaşarak çarpışma riskini arttırıyor” dedi.