Aleksandr Lukaşenko: "Belarus savaşa hazırlık yapıyor"

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, savaş istedikleri yönündeki iddiaları yalanladı. Lukaşenko, "Ama barış istiyorsan savaşa hazırlık yapmalısınız" ifadelerini kullandı.

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Grodno şehrinde yeni hastanenin temel atma töreninde, bazı dost olmayan ülkelerin 'Belarus'un savaş istediği' ile ilgili iddiaları yalanladı.

Belarus lideri, "Savaş istediğimizi söyleyenlere inanmayın. Ancak savaş için hazırlık yapıyoruz, bunu açık açık söylüyorum. Barış istiyorsan savaşa hazır ol. Bunu ben uydurmadım. Çok doğru bir söz" dedi.

Lukaşenko, ülkede ilgili birimlerin gerekli eğitimden geçirildiğini, birliklere çeşitli silah ve teçhizat sağlandığını ifade etti.

Belarus lideri, "Oralarda (dış ülkelerde) birileri uluyup bizi eleştiriyorsa bilin ki her şeyi doğru yapıyoruz. Orada bizi övmeye başlarlarsa, durum bizim için vahim demek" şeklinde konuştu.

Belarus'un kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Lukaşenko, "Kimseyi tehdit etmeye de ihtiyacımız yok. Başkalarının toprağını istemiyoruz. Elimizdekini kullanabilirsek bize kafi" ifadelerini kullandı.