Olaf Scholz

Angela Merkel başkanlığındaki hükümette şu an Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Olaf Scholz, Sosyal Demokrat Parti'sinin (SPD) başbakan adayı olarak gösterildi. 

Almanya'nın Hamburg şehrinde büyüyen ve hukuk eğitimi gören Scholz ilk kez 1998'da Federal Meclis'e seçildi. 2011 yılında ise Hamburg eyaleti Başbakanlığı görevini üstlendi. 

Mart 2018'den bu yana Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Scholz, korona krizi nedeniyle çıkarılan mali yardım paketleri ve bütçeye yapılan eklemelerle, kriz yöneticisi olarak puan toplamayı başardı.

Rishi Sunak, Berlin'e gidiyor
Türkiye ESSI'ye katılıyor! Siyasi gerilimlerin ortasında kritik ziyaret: Olaf Scholz Pekin'de!
Almanya'dan Tiflis hükümetine uyarı Almanya orduda reform gerçekleştirecek Rusya'nın Ukrayna işgali Almanya ekonomisini nasıl etkiliyor? İsrail Başbakanı'ndan kritik açıklama Weimar üçlüsü Rusya'ya karşı birleşti Alman Meclisi'nden Ukrayna adına kritik karar "Weimar Üçgeni" Ukrayna için toplanıyor Almanya Bölgesel Yönetim Birliği'nden açıklama Ukrayna'dan, Fransa ve Almanya ile iş birliği Almanya aşırı sağ karşıtı önlemleri artırıyor Alman medyasında Scholz ile ilgili garip iddia Almanya’da ‘Dexit’ sesleri yükseliyor! Scholz ve Fico Berlin’de görüştü: Gündem Ukrayna Almanya ekonomisi giderek daralıyor mu? Yabancıların askere alınması tartışılıyor AfD eş başkanından AB’ye “referandum” uyarısı Almanya çifte vatandaşlık için kapıyı aralıyor