Almanya siber tehditlere karşı orduda reforma gidiyor

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, siber güvenlik tehditlerinin artması sebebiyle ordu yapılanmasında yenilemeye gidileceğini duyurdu.

Berlin’de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Pistorius, “Avrupa'daki tehdit durumu daha da kötüleşti. Ortaya çıkan zorluklarla yüzleşiyoruz. Bu kapsamda, özellikle savunma durumunda en iyi şekilde konumlandırılabilmesi için Bundeswehr’in reforme edilmesi de yer alıyor. Bir NATO toprağı olarak kimse bize saldırma fikrine sahip olamaz. Bunu inandırıcı bir biçimde ve dürüstçe ifade etmeliyiz” dedi.

Bundeswehr’in 2025’te ek 6,5 milyar avroya ihtiyacı olacağını söyleyen Bakan; hava, kara ve deniz kuvvetlerine ek olarak elektronik savaş, siber operasyonlar, keşif, hibrit tehditlerle ve dezenformasyonla mücadele ve elektronik altyapının korunması görevlerini üstlenecek siber kuvvetler biriminin de açılacağını belirtti.

Yeni yapılanma ile daha önce yurt içi ve yurt dışı konuşlandırmalar için ayrı olan iki komutanlık birleştirerek NATO’nun temas noktası sayısı 1’e indirilecek.

Personel sayısında herhangi bir değişiklik ya da zorunlu askerlik hizmetinin tanıtılmasını içermeyen açıklama, Şansölye Olaf Scholz’un ordu reformları gerçekleştirileceği ve NATO’nun yüzde 2’lik savunma harcaması hedefine uyulacağı duyurusunun akabinde geldi.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık"