Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bağdat'ta güvenlik ve enerji konulu temaslarda bulunacak

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Hakan Fidan’ın 14 Mart Perşembe günü Bağdat’a güvenlik ve enerji konulu bir ziyaret gerçekleştireceği aktarıldı.

Bakanlık Sözcüsü Öncü Keçeli’nin yaptığı açıklamalarda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, Irak’ın başkentine ziyaret gerçekleştireceği ifade edildi.

Keçeli, “Görüşmelerde, güvenlik ve askeri iş birliği konuları öncelikli gündem maddesi olacak. Terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesi ve bu doğrultuda atılabilecek adımlar masada olacak. PKK'nın Iraklı yetkililer tarafından ortak bir güvenlik tehdidi olarak tanımlanması, Irak'ta PKK ile mücadele arzusunun geliştiğinin bir işaretidir ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi’nin devamı olacak bu toplantı da ilkiyle aynı formatta yürütülecek.

Yetkililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki bahar aylarında Irak’a gerçekleştirmesi planlanan ziyaretine ilişkin çalışmaları da bu toplantıda gerçekleştireceği aktarıldı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevine başladı Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor?