Belçika, Rusya'nın yaklaşan AB seçimlerine müdahale ettiği şüphesiyle soruşturma başlattı

Belçika Başbakanı Alexander De Croo 13 Mart günü Brüksel'de gazetecilere verdiği demeçte, "Belçika istihbarat servisleri Rusya yanlısı müdahale ağlarının varlığını doğruladı" dedi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo 13 Nisan günü yaptığı açıklamada, ülkesinin istihbarat servisinin Ukrayna'ya verilen desteği baltalamaya çalışan bir ağın varlığını doğruladığını söyledi.

Başbakan Alexander, Rusya'nın haziran ayındaki Avrupa çapındaki seçimlere müdahale ettiği şüphesiyle ilgili bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ülkesinin şu anda Avrupa Birliği (AB)  dönem başkanlığını yürüten De Croo, "Belçika istihbarat servisleri, birçok Avrupa ülkesinde ve ayrıca burada Belçika'da faaliyet gösteren Rusya yanlısı müdahale ağlarının varlığını doğruladı" dedi.

De Croo, Belçikalı ajansların burada Rusya yanlısı bir nüfuz operasyonunun ortaya çıkarılmasının ardından Çek yetkililerle yakın iş birliği içinde çalıştığını söyledi.

Soruşturmanın Avrupa Parlamentosu üyelerine yaklaşıldığını söyleyen De Croo, Rus propagandasını desteklemek için üyelere para teklif edildiğini de belirtti.

Belçikalı lider, “İstihbarat servisimize göre Moskova'nın hedefleri çok açık. Amaç, Avrupa Parlamentosu'na daha fazla Rusya yanlısı adayın seçilmesine yardımcı olmak ve bu kurumda belirli bir Rusya yanlısı söylemi güçlendirmektir" açıklamalarında bulundu.

De Croo, "Hedef çok açık. Avrupa'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin zayıflaması savaş alanında Rusya'ya hizmet ediyor ve son haftalarda ortaya çıkarılanların gerçek amacı da bu" dedi.

İngiltere'de iktidar İşçi Partisi'ne geçebilir İngiltere resesyondan kurtuluyor Merkez Bankası, 2024 yılı enflasyon tahminini güncelledi Rus askerleri Ermenistan'dan ayrılıyor İrlanda basınında Filistin gelişmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa günü mesajı