Navalny hakkında yeni bir iddia: "Esir takası anlaşmasında serbest bırakılmaya çok yakındı"

Alexie Navalny davasında yeni bir iddia ortaya atıldı. Rus siyasetçi ve gazeteci Maria Pevchikh, Navalny'nin mahkum takası anlaşmasında serbest bırakılmaya çok yakın olduğu bilgisini aktardı.

Rus siyasetçi ve gazeteci Maria Pevchikh'in iddiasına göre, Rus muhalif siyasetçi Alexei Navalny'nin, mahkum takasında serbest bırakılmaya çok yaklaştığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Navalny'in serbest bırakılması düşüncesine tahammül edemediği için öldürdüğünü de açıklamalarına ekledi.

47 yaşındaki Navalny, 16 Şubat'ta kaldığı hapishanede ölü bulunmuştu.

Navalny ve destekçilerini, ABD destekli aşırılıkçılar olarak tanımlayan Kremlin, onun ölümünde devletin parmağı olduğunu reddetti. 

Navalny'nin ölüm belgesinde, doğal sebeplerden hayatını kaybettiği yazıyordu.

Kremlin, iddialara hemen yanıt vermedi ve Rusya dışında bulunan Rus siyasetçi ve gazeteci Maria Pevchikh, iddiasına ilişkin belgelere dayalı kanıt sunmadı.

Maria Pevchikh sosyal medya platformu üzerinden bazı açıklamalarda bulundu.

Navalny ve ismi açıklanmayan iki ABD vatandaşının, Almanya'da hapiste olan Rus FSB güvenlik servisi tetikçisi Vadim Krasikov ile takas edilmesi konusundaki görüşmelerin öldüğü sırada son aşamaya geldiğini söyledi.

Navalny'nin yolsuzlukla mücadele vakfının yönetim kuruluna başkanlık eden Pevchikh, "Alexei Navalny şu anda, bugün bu koltukta oturuyor olabilir. Bu bir laf değil, olabilirdi ve olmalıydı" dedi.

Pevchikh, "Navalny'nin önümüzdeki birkaç gün içinde dışarı çıkması gerekiyordu çünkü takasıyla ilgili bir karar aldık. Şubat ayı başlarında Putin'e, Berlin'de bir cinayetten hapis yatan katil FSB memuru Vadim Krasikov'u iki Amerikan vatandaşıyla takas etmesi teklif edildi" ifadelerine yer verdi.