Terör örgütü YPG ABD'den hava savunma takviyesi istedi

Terör örgütü PKK'nın çatı örgütü YPG, ABD'den hava savunma sistemlerini artırmasını istedi.

Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü YPG'ye yaptığı başarılı saldırılar ve son olarak Suriye'deki İran destekli grupların insansız hava araçlarıyla YPG kamplarını bombalaması; PKK'nın çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri (YPG)'nin elebaşı Mazlum Kobani'yi endişelendirmiş durumda.

Yaşanlar sonrası Kobani, ABD'yi en önemli müttefiki olarak gördüklerini belirterek, “Teknik kabiliyetlere ve hava savunma sistemlerinin takviyesine ihtiyaç duyduklarını” duyurdu.

Kobani açıklamasında ABD tarafının “Bu tür saldırıları önlemeye çalışacağını ve çaba göstereceğini teyit ettiğini” de kaydetti.

Terör örgütü lideri, ABD'nin bölgedeki askerlerini geri çekeceği söylentileriyle ilgili olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ve Pentagon'dan bölgedeki misyonun devam ettirileceğine dair güvence aldığını söyledi.

Abdi, "Ancak geri çekilme gelecekte mümkün. Açıkçası Amerikan birliklerinin burada sonsuza dek kalmasını bekleyemeyiz. Bu imkansız" ifadelerini kullandı.

Suriye’nin doğu ve kuzeydoğusundaki petrol zengini bölgede ABD desteğiyle özerk yönetim oluşturan terör örgütü YPG, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birlik bölümünü elinde tutuyor. Bölgedeki üslerde yaklaşık 900 ABD askeri görev yapıyor.