ABD'li Hava Kuvvetleri askerinden Gazze için protesto: Büyükelçilik önünde kendini yaktı

İsrail’in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe veren kişinin ABD Hava Kuvvetlerinde asker olduğu ve Gazze’deki soykırıma karşı çıkmak amacıyla protesto düzenlediği öğrenildi.

ABD Hava Kuvvetlerinde görev alan 25 yaşındaki Aaron Bushnell’un kendisini ateşe verdiği görüntüler büyük yankı uyandırdı.

İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde protesto düzenleyen Bushnell, “Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil” şeklinde konuştu.

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döküyor ve kendini ateşe verdikten sonra "Filistin'e özgürlük" diye bağırıyor.

Büyükelçilik polisinin "Size yardımcı olabilir miyim?" dedikten sonra "Yere yat" şeklindeki sözleri duyulan görüntülerde, diğer polisin "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var" ifadesi yer alıyor.

İhbarda, İsrail'in Washington Büyükelçiliği binasının önünde, bir erkeğin kendini ateşe verdiğini aktaran yetkili, "Olay yerine ulaştığımızda, üniformalı gizli servis personeli tarafından yangının söndürüldüğünü gördük" açıklamasında bulundu.

Kendisini ateşe veren kişinin, bölge hastanesine kaldırıldığını ve ağır yaraları nedeniyle durumunun kritik olduğunu belirten yetkili, bu kişinin kimlik bilgileri ya da bağlantıları hakkında bir detay paylaşmamıştı.