Putin-Mnangagwa görüşmesinde Batı'ya mesaj verildi: "Hegemonyacı eğilimleri sürdürmeleri kabul edilemez"

St. Petersburg'da Vladimir Putin ile bir araya gelen Zimbabve Devlet Başkanı Mnangagwa, Rusya'nın önemli bir müttefik olduğunu belirtti.

Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, 7 Haziran Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “sevgili kardeşim” nitelemesinde bulundu ve Moskova'nın Harare'nin istikrarlı bir müttefiki olduğunu söyledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda konuşan Mnangagwa, Rusya'nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunduğu için Putin'i övdü.

Mnangagwa, “Zimbabve, Rusya Federasyonu'nu tutarlı bir küresel müttefik olarak görmektedir. Gücümüz, birliğimizde, uyum yeteneğimizde ve yenilikçiliğimizde yatmaktadır. Kolektif Batı'nın ulusların egemen eşitliğini, adaleti ve hakkaniyeti açıkça ihlal eden hegemonik eğilimleri sürdürmesi üzücü ve kabul edilemez” dedi.

Zimbabve halkının kendi topraklarına sahip çıkma “suçu” nedeniyle kendi ülkesine uygulandığını söylediği yaptırımlara son verilmesi çağrısında bulunan Mnangagwa, Harare'nin “iş için açık” olduğunu ifade etti.