Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi: "İsrail savaşı sonlandırmak istemiyor"

Ürdün Dışişleri Bakanı Es-Safedi, “Gazze'de yaşananları görmezden gelerek hayatımıza devam edemeyiz” şeklinde konuştu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, 18 Şubat Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin esir değişim anlaşmasını tamamlamak ve Gazze Şeridi’nde devam eden savaşı sonlandırmak istemediğini belirtti.

Arap Dünyası Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Bakan Es-Safedi, Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Münih Güvenlik Konferansında gerçekleştirdiği konuşmada, “Gazze'de yaşananları sanki önemsiz bir olaymış gibi ele alıp görmezden gelerek hayatımıza devam edemeyiz. Gazze'de bir felaket yaşanıyor, masum insanlar hayatını kaybediyor. İsrail ordusu Gazze'de kadınları ve çocukları öldürüyor, hastaneleri ve okulları yıkıyor. Bu gerçeği itiraf etmek zorundayız” dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, asıl problemin İsrail’in yürüttüğü politikalar olduğunu belirterek, İsrail’in Filistin halkının varlık hakkını tanımak istemediğinin altını çiziyor.

Es-Safedi, “İki milyon insanın yaşam şartlarını yok etmeye devam etmek, hastanelere saldırmak, 12 bin çocuğu öldürmek ve Gazze'de 17 bin çocuğu yetim bırakmak hiçbir şekilde haklı çıkarılamaz. Bu, hiçbir ölçütle kabul edilemez” ifadelerini kullandı ve İsrail’in bütün uluslararası yasaları, ahlaki ve insani değerleri çiğnediğini vurguladı.