İnsan kaçakçılığına karşı Türk-Yunan ortak devriyeleri hazırlanıyor

Türkiye ve Yunanistan, Ege Denizi’nde yaşanan insan kaçakçılığına önlem almak için ortak devriyeler kurarak işbirliğini güçlendirecek.

Türkiye ve Yunanistan, Ege Denizi'nde insan kaçakçılığını durdurmak için işbirliğini güçlendirme kararı aldı. İki ülke arasında Ege'de ortak devriye yapılması gündemde.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides, 19 Ocak'ta Türkiye'ye ziyaret düzenledi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşme gerçekleştirdi.

Ta Nea'nın bildirdiğine göre, yapılan temaslar sonucunda Türk ve Yunan sahil güvenliği servisleri, insan kaçakçılığını önlemek için devriyeleri sırasında iletişimde kalma kararı aldı.

Yunan gazetesi Ta Nea'ya konuşan kaynaklar, bu kararla Türkiye ve Yunanistan'ın denizde "paralel" faaliyetlerden "ortak" faaliyetlere doğru ilerlemeye başladığını kaydetti.

Üst düzey kaynaklar, ortak devriyelerin başlayabilmesi için önce Türkiye'nin insan kaçakçılığı çetelerini çökertmesi ve bilgi paylaşımında bulunması gerektiğini belirtiyor.

Kaynaklar, Türk polisinin Yunan istihbaratının sağladığı bilgiler sayesinde İstanbul ve İzmir'de bazı insan kaçakçısı çeteleri tespit ettiğini ve dağıttığını söyledi.

Ortak devriye planının, Chrisos Stylianides’in Türkiye’ye düzenlediği ziyaret sırasında iki ülkenin sahil güvenlik yöneticileri tarafından görüşüldüğü ifade edildi.