Miçotakis'ten Türkiye hakkında açıklamalar: "İkili diyalogları güçlendireceğiz"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ikili ilişkilerdeki olumlu havayı güçlendirmeye çalışacaklarını ve diyalogların geliştirileceğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, 2023 yılında Türkiye’de meydana gelen depremin ardından Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde havanın yumuşadığını ve olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.

Olumlu hava hakkında konuşan Miçotakis, “Son yıllarda Türk siyasetinde dramatik değişimler görüyoruz. Ancak iyimser olmak ve ülkelerimizin attığı olumlu adımları daha da güçlendirmek istiyorum” dedi.

Miçotakis, iki devlet arasındaki en önemli problemin deniz yetki alanları sınırlarının çizilmesi konusunun bir çözüme ulaştırılamadığını ve bu yaşanan soruna rağmen bir arada yaşayarak olumlu gündeme odaklanabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Gazze’de artan sivil kayıplar hakkında da konuşan Başbakan Miçotakis, mağdurlar arasında çok sayıda çocuk bulunduğunu belirtti.

Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz’de gemilere füze ve dron saldırılarına ve ABD ile İngiltere'nin yanıt olarak gerçekleştirdiği hava saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulunan Miçotakis, bu durumun sadece Yunanistan'ı etkileyen bir sorun olmadığının altını çizdi.