Türkiye, Suriye Milli Ordusu'nu yeniden birleştiriyor

Al Arab’daki bir habere göre, Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki yeni düzenlemeleri çerçevesinde, muhalif grupları “Suriye Ulusal Ordusu” bünyesinde birleştirme yönünde adımlar atıyor.

Uluslararası tanınırlığı olmayan Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Suriye'nin kuzeyinde kontrolü altındaki bölgelerde konuşlanan tüm bağımsız gruplara “Suriye Ulusal Ordusu”na katılmaları çağrısında bulundu.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, grupları onaylanan koşullar ve standartlar doğrultusunda “Ulusal Ordu” sancağına katılmaya çağırdı ve kararın Suriye’nin kuzeyindeki “kurumsal çalışmaları pekiştirmeyi ve güvenlik gerçekliğini iyileştirmeyi” amaçladığını aktardı.

Al Arab’a konuşan kaynaklar, geçici hükümetin Halep’in kuzeyindeki grupları kendi gözetiminde tek bir askeri yapı altında birleştirme hamlelerinin yeni olmadığını, yaklaşık iki yıllık bir geçmişi olduğunu belirtti.

Geçici Hükümet Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, katılmayı reddeden gruplara “uygun zaman ve şekilde kanun kaçağı” muamelesi yapılacağı uyarısında bulundu.