Santa Maria Kilisesi olayında önemli gelişme: "Saldırganlardan biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı"

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında yüzünde maske bulunan iki kişi etrafa ateş açtı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki saldırganın yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, "30 ayrı adreste 47 kişi gözaltına alındı. Saldırganlardan biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı. DAEŞ'li olduklarını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. IŞİD'e ait Amaj Ajansı, saldırıyı IŞİD'in yaptığını aktardı.

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi’nde pazar ayini esnasında, yüzünde maske bulunan iki kişinin ateş açması sonrasında bir kişi hayatını kaybetti.

Olayla ilgili bağlantısı olduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile görüşmeler düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullandı: 

“Öncelikle başımız sağ olsun diyorum. Biraz sonra Valimiz de orada olacak. Bütün emniyet teşkilatı arama içerisinde. İnşallah kısa zamanda yakalanarak gereği yapılacaktır. Ama tüm cemaatinize baş sağlığı dileklerimi özellikle iletmek istiyorum. Her yerde maalesef bu tür caniler çıkıyor. Bunlar masum insanlara da adete bedeller ödetiyor. Bütün emniyet teşkilatımız bütün imkanlarıyla seferber. Kısa zamanda fail yakalanacaktır.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki saldırganın yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, “30 ayrı adreste 47 kişi gözaltına alındı. Saldırganlardan biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı. DAEŞ’li olduklarını değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.