Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ikili ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu

Aralarında Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in de bulunduğu 21 büyükelçiyi 4 Aralık’ta Kremlin Sarayı’nda kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temsilcilerin güven mektuplarını alarak diplomatları tebrik etti. Putin, Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye ile ortaklık en yüksek düzeyde ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayanıyor” diyen Rusya Devlet Başkanı, iki tarafın da iyi komşuluk, ortaklık ve karşılıklı çıkar ilişkilerinden temel alan bağları geliştirme konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Putin, bu temaslarda ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alındığını belirtti.

Enerji sektöründe Rus-Türk iş birliğinin stratejik olduğunun altını çizen Rusya Devlet Başkanı, “Rosatom (Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi), Türkiye'de ilk nükleer Akkuyu santralini inşa etmeye devam ediyor. Mavi Akım ve TürkAkım boru hatlarının işletilmesi kapsamında doğal gaz sektöründe yakın iş birliği oluşturuldu. Türkiye'de doğal gaz dağıtım merkezinin oluşturulması yönünde çalışmalar sürüyor. Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da çok sayıda ilginç projemiz, ortak çalışmamız var” dedi.

5 Aralık’ta Rusya’da “Gönüllüler Günü”nün kutlanacağına ve bu kapsamda 95 ülkeden gönüllü ekiplerin katıldığı bir yarışma düzenlendiğine değinen Putin, Türkiye’den giden gönüllü ekibinin düşük gelirli ailelere destek dalındaki yarışmayı kazandığını aktardı.