Nijerya'da terör saldırıları sonucu 160'ı aşkın ölü, 300'ü aşkın yaralı var

Nijerya’nın Bokkos ve Barkin Ladi bölgelerinde silahlı çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonrası en az 160 vatandaş hayatını kaybetti.

Bokkos yerel yönetiminden gelen açıklamada, 23 Aralık Cumartesi günü başlayan saldırıların 25 Aralık Pazartesi gününe kadar devam ettiği ve en az 113 köy sakininin saldırılar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

20’den fazla topluluğa yönelik düzenlenen saldırılar sonucu yaralı sayısının 300’ü aştığı, Barkin Ladi şehrinde de en az 50 kişinin öldürüldüğü aktarıldı.

Plateau eyalet meclisi üyesi Dickson Chollom saldırıları kınadı ve “Bu ölüm tacirlerinin taktiklerine teslim olmayacağız. Sürekli barış ve adalet arayışımızı birlikte sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Eyalet Valiliği Sözcüsü Gyang Bere, yerel yönetimin saldırıları kontrol altına almak için proaktif önlemlere başvuracağını söyledi.

İngiliz gazetesi The Guardian, bölgede uzun zamandır bulunan etnik ve dini gerilimlerin üzerine eklenen doğal kaynak rekabeti ve iklim krizinden doğan baskıların bu çeşit çatışmaları doğurduğunu aktardı.