Rob Bauer: "Rusya'nın NATO ülkelerine saldıracağı iddiaları tamamen saçmalık"

NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, NATO'nun daha iyi hazırlanması gerektiğini dile getirirken, saldırı spekülasyonlarını 'tamamen saçmalık' olarak nitelendirdi.

NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, Letonya'nın başkenti Riga'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bauer, "Rusya'nın herhangi bir NATO üyesi ülkeye saldırmayı planladığına dair bir belirti yok" ifadelerini kullandı.

Bauer, bunun ABD liderliğindeki askeri bloğun olası bir çatışmaya karşı daha hazırlıklı olması gerektiğini belirtirken, Rusya'dan 'doğrudan bir tehdit olduğunu' düşünmediğini söyledi.

NATO Askeri Komitesi Başkanı, kasım ayında gerçekleştirilecek ve eski ABD Başkanı Donald Trump ile görevdeki Joe Biden arasında geçmesi beklenen ABD seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Bauer, Trump'ın zaferinden korkmadığını söylerken, Cumhuriyetçi Parti'nin NATO ile ilgili tartışmalı açıklamalarının bloğun kendisine değil, bazı üyelerin savunma harcamalarını artırması gerektiği gerçeğine yönelik olduğuna dikkat çekti.

Son haftalarda Batı ülkelerinin liderleri, Rusya'nın birkaç yıl içinde NATO'ya bir saldırı düzenleyebileceğini dile getirmişti.

Ancak Rusya lideri Putin, Moskova'nın NATO'ya karşı bir saldırı başlatabileceği yönündeki açıklamaların 'tamamen saçmalık' olduğunu söylemişti.