Liz Truss göçmenler hakkında önemli açıklamalarda bulundu

İngiltere’de başbakanlık koltuğu için yarışacak iki adaydan biri olan Dışişleri Bakanı Liz Truss, yasadışı göçmenleri Ruanda’ya gönderme planı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda başbakanlık yarışında sona kalan iki adaydan biri olan Truss, yasa dışı göçmenleri Ruanda dışında başka ülkelere de göndermek istediğini doğruladı.

Mail on Sunday gazetesine açıklamalarda bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı, “Ruanda politikası doğru bir politika. Bunun tam olarak uygulanması ve benzer ortaklıklar için çalışabileceğimiz farklı ülkelerin aranması konusunda kararlıyım” ifadelerini kullandı.

Truss, daha önce göçmenleri İngiltere’den Ruanda’ya götürecek uçağın kalkışını engelleyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne boyun eğmeyeceğini ve sınırdaki personel sayısını artıracağını dile getirdi.

Diğer yandan İngiltere Başbakanlığı koltuğunun diğer adayı olan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak da Ruanda planının işlemesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Sunak’ın, Liz Truss’ın göçmenleri farklı ülkelere gönderme planına karşı olduğu iddia edilmişti.

İngiltere’de Ruanda planıyla ilgili tartışmalar ise her geçen gün büyüyor. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Londra hükümeti, Ruanda’ya şu anda 120 milyon sterlin ödedi ve mahkemeler planı reddederse İngiltere bu parayı kaybedecek.

Ruanda hükümeti tarafından geçen hafta yapılan açıklamada ise ülkeye sadece 200 göçmen kabul edilebileceği belirtilmişti.