Yunanistan'dan Kızıldeniz'de Husilere operasyon: İtalya tebrik etti

Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kızıldeniz’de Husilere ait iki insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz deniz gücü misyonunda görev yapan Yunan askeri gemisinin iki insansız hava aracına ateş açtığını ve etkisiz duruma getirildiğini bildirdi.

Yunan Kathimerini gazetesi, olayın 13 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde gerçekleştiğini ve “HYDRA” isimli fırkateynin iki İHA’ya karşı 127 mm’lik topunu ateşlediği bilgisini paylaştı.

İtalya ise 12 Mart Salı günü, Kızıldeniz’deki güdümlü füze destroyeri Duilio’nun Yemen’deki Husilere ait iki İHA’yı düşürdüğünü duyurmuştu.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajan, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, “Avrupa Birliği (AB) Aspides misyonu kapsamında Kızıldeniz'de görev yapan ve iki İHA'yı düşüren güdümlü füze muhribi Caio Duilio mürettebatına tebrikler. İtalya Deniz Kuvvetleri seyrüsefer güvenliğini garanti ediyor ve bizim ticari gemilerimizi koruyor. Denizcilerimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği, Kızıldeniz’de “seyrüsefer” güvenliği için 19 Şubat’ta Aspides misyonunu başlatmıştı. Yunanistan, deniz gücü misyonu için bir fırkateyn sağladığını açıkladı.