Katar, Yemen'e düzenlenen saldırılarının ardından Kızıldeniz'deki beş gaz tankerini durdurdu

Dünyanın en büyük ikinci sıvı doğal gaz (LNG) ihracatçısı olan QatarEnergy, Kızıldeniz'de devam eden gerilim nedeniyle “güvenlik tavsiyesi” alınıncaya kadar Kızıldeniz üzerinden yapılan LNG sevkiyatlarını askıya aldı

Bloomberg tarafından derlenen habere göre Katar, Kızıldeniz üzerinden sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankerlerinin gönderilmesini durdurdu. 

Dünyanın en büyük ikinci LNG ihracatçısı olan Körfez ülkesi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husileri hedef alan hava saldırılarından birkaç gün sonra en az beş gemiyi durdurdu. 

Saada, Dhamar, liman kenti Hodeidah ve başkent Sanaa da dahil olmak üzere birçok Yemen şehrinde patlamalar bildirildi. 

Saldırılar Husilerin, İsrail'in Gazze savaşını protesto etmek amacıyla Kızıldeniz'den geçen gemileri insansız hava aracı ve füze saldırılarıyla hedef almasına yanıt olarak düzenlendi.

Patlamalardan sonra pek çok gemi şirketi operasyonlarını askıya aldı ve bunun yerine Güney Afrika'daki Ümit Burnu çevresinde ticaret yapmayı tercih etti. 

Katar'a ait beş LNG tankerinden üçü Avrupa'ya doğru giderken Umman açıklarında durduruldu.

Daha sonra yeniden yükleme yapmak üzere Katar'a dönen iki boş gemiden biri Kızıldeniz'de Babül Mendep yakınlarında, diğeri ise Akdeniz'de Süveyş Kanalı yakınında durduruldu.

Üst düzey bir yetkili, yaptığı açıklamada, "Güvenlik tavsiyesi almak için bir duraklama, Kızıldeniz'den geçmek güvenli değilse Cape'den geçeceğiz. Bu bir üretimin durması değil" dedi.