Kataib Hizbullah’ından Washington’a sert uyarı: “Orta Doğu’daki tüm üslerinize ulaşabiliriz”

Irak’ta İran destekli Haşdi Şabi’nin bir parçası olan Kataib Hizbullah örgütü, ABD’nin Ürdün’deki Kule 22 Üssü’nde ölen 3 askerinin intikamını almaya çalışması halinde, ‘her an ve her yerde uzun menzilli gizli silahlarını kullanmaya hazır olduklarını’ açıkladı.

Kataib Hizbullah örgütünün temsilcisi, Newsweek dergisine verdiği demeçte, “Her an ve her yerde karşılık vermeye hazır olduğumuzu teyit ediyoruz. Elimizde henüz ilan edilmeyen uzun menzilli silah var. Orta Doğu’daki her Amerikan üssünü vurma yeteneğine sahibiz” dedi.

Temsilci, ABD Başkanı Joe Biden’ın tansiyonu yükseltecek adımlar atmasına hazır olduklarını, ama potansiyel karşılığın henüz belirlenmediğini kaydetti.

Daha önce Biden yönetimi, Ürdün’deki üsse gerçekleştirilen ve üç askerin ölümüne neden olan saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, verilecek karşılığın “çok seviyeli, kademeli ve zamana yayılmış” olabileceğini söylemişti.

Washington hükümeti, Ürdün’deki saldırının arkasında aralarında Kataib Hizbullah’ın da olduğu “Irak İslami Direnişi” adlı ‘şemsiye’ örgütün durduğu sonucuna vardıklarını duyurmuştu. 

NBC News’e konuşan ABD’li yetkililer, Biden yönetiminin henüz hedefleri kesinleştirmediğini ancak “haftalarca” devam edebilecek bir “kampanya” hazırlığı içinde olduğunu dile getirdi.