Karim Benzema, 'Müslüman Kardeşlerle bağlantılı' iddiasında bulunan İçişleri Bakanı Darmanin'e dava açtı

Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü sahibi Fransız futbolcu Karim Benzema, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin hakkında 'hakaret' davası açtı.

Fransız futbolcu Karim Benzema, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle ülkesi Fransa'nın İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tarafından Müslüman Kardeşler ile ilişkilendirilmişti.

Benzema, ortaya atılan iddianın ardından Darmanin'e karşı dava açtı.

Altın Top (Ballon d'Or) ödüllü yıldız oyuncu, Suudi Arabistan'ın Al-Ittihad takımına transfer olduktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazzeliler için dua ettiğini belirtmiş ve bu nedenle üst düzey Fransız politikacıların hedefi haline gelmişti.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin bu doğrultuda, Benzema'nın Müslüman Kardeşler ile bağlantılı olduğunu iddia ederek eleştirilerini sürdürdü.

Futbolcunun 92 sayfalık şikayetinde ise Benzema, Müslüman Kardeşler ile herhangi bir bağının olmadığını ifade etti.

Ayrıca eski Real Madridli yıldız, kötü şöhretinin siyasi manipülasyonlarda nasıl kullanıldığının farkında olduğunu belirterek, 7 Ekim'den bu yana yaşanan olayların daha geniş bir açıklamayı hak ettiğini savundu.

Benzema'nın avukatı Hugues Vigier, futbolcunun siyasi sömürüye maruz kaldığını belirterek Bakan Darmanin'i "Fransa'da bölücülük yapmakla" suçladı.

Öte yandan Darmanin, daha önce de Benzema'yı Fransız milli marşını söylememe ve sosyal medyada dini propagandada bulunma gibi nedenlerle eleştirmişti.