İsrail halkı Netanyahu'nun istifasını istiyor

İsrail halkı, Benjamin Netanyahu hükümetine yönelik istifa ve erken seçim çağrılarını sürdürüyor.

Hayfa, Tel Aviv, Batı Kudüs, Kayserya kentlerinde erken seçimlere gidilmesini, esirlerin geri getirilmesini ve hükümetin istifasını talep eden gösteriler düzenlendi.

Binlerce protestocu, polis tarafından demir bariyerlerle kapatılan Kaplan Caddesi’nde bir araya gelerek gösteriler düzenledi.

Caddede hükümet karşıtı sloganlar atılırken aktivistlerin eleştirel konuşmalar yaptığı da görüldü.

Yine polis tarafından bariyer ve araçlarla kapatılan Menachem Begin Caddesi’ne yürüyen protestocuların Netanyahu’ya yönelik “Suç Bakanı”, “Sen baştasın sen suçlusun”, “Bibi Escobar” yazılı afiş ve posterler taşıdıkları görüldü. Caddede polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Hükümet karşıtı protestolara eş zamanlı ancak onlarla bağlantısız bir biçimde esir takası talebinde bulunan gösteriler de gerçekleştirildi.

Menachem Begin Caddesi’ndeki Savunma Bakanlığı önünde toplanan protestocular, “Hepsi hemen eve!”, “Hey Joe! Biden, onları kurtarmamıza yardım et”, “Yardım!”, “Hükümet yolunu kaybetti”, “Hükümetin yaptıklarına inanmıyoruz, biz yaşama inanıyoruz”, sloganları ile eylem gerçekleştirdi. Bakanlık binası önünde dört noktada ateş yaktı ve yangınlara müdahale etmeye çalışan polis ve itfaiye ekipleri ile mücadele etti.

Protestocular aynı zamanda Ayalon Otoyolu’nda da ateş yakarak yolu trafiğe kapattı.

Yüzlerce protestocu aynı zamanda Netanyahu’nun Kayserya’daki şahsi konutunun önünde de toplanarak hükümet karşıtı gösteriler düzenledi.

(AA)