İsrail, Gazze'de yardım bekleyenleri vurdu: Yüzlerce insan yaralandı

Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze'nin güneyinde, yardım kamyonlarına ateş açması sonucu 81 kişinin hayatını kaybettiğini, 700 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların durumu nedeniyle bu sayının 100'ü bulabileceği belirtildi.

İsrail'in Gazze işgali ve bölgedeki katliamları sürüyor. Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun ablukaya alarak kıtlığa sürüklediği Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri "kasıtlı, planlayarak ve soğukkanlılıkla öldürdüğünü" belirtti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in 146 gündür abluka ve saldırı altında tutarak kıtlığa sürüklediği Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef alındığı açıkladı.

"ABD'Yİ VE ULUSLARARASI TOPLUMU SORUMLU TUTUYORUZ"

İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde 700 bin kişiyi zorla aç bıraktığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci İsrail ordusunun, bu sabah Gazze kentinde bir lokma ekmeği bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği korkunç katliamda 70'ten fazla kişi öldürüldü ve 250'den fazlası da yaralandı. İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz."

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 30 BİNİ AŞTI 

Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bini aştığını duyurdu. Açıklamaya göre, Gazze'de en az 30 bin 35 kişi öldü ve 70 bin 457 kişi yaralandı.