İsrail medyası duyurdu: ABD ile çok büyük bir silah anlaşması imzalandı

İsrail basını, Washington ile çok büyük bir silah anlaşması imzalandığını bu kapsamda İsrail ordusuna çok sayıda F-35 ve F15 AI uçağı ile Apache savaş helikopteri sağlanacağını bildirdi.

İsrail basınının aktardığına göre, ABD ve İsrail'in, Tel Aviv'e çok sayıda F-35 ve F15 AI uçağı ile Apache savaş helikopteri tedarikini içeren büyük bir silah anlaşması imzalandı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonu, Washington ile yapılan anlaşmada yer alan Savunma Bakanlığı'ndan İsrailli yetkililerin şu sözlerini aktardı:

"Gazze Şeridi'nde devam eden savaş sırasında ABD ile İsrail arasında dramatik silah anlaşması imzalandı. Önümüzdeki birkaç gün içinde İsrail ordusuna konuşlandırılacağı üç yeni filo ve binlerce mühimmat sağlanacak."

ABD'li yetkililere göre anlaşma, İsrail ordusuna çok sayıda F-35 ve F15 AI uçağı ile Apache savaş helikopteri sağlayacak.

Yetkililer, Gazze'deki savaşın ve kuzeyde Hizbullahı ile çatışmaların devam ettiği bir dönemde imzalanan anlaşmanın "olağanüstü büyüklükte" olduğunu aktardı.