İlham Aliyev: “Üç Avrupa ülkesi Azerbaycan’a savaş ilan etti”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, en az üç Avrupa Birliği ülkesinin Bakü'ye soğuk savaş ilan ettiğini söyledi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) toplantısında konuşan Aliyev, “İkinci Karabağ Savaşı’ndan ve özellikle geçen yılki terörle mücadele operasyonundan sonra bazı Avrupa ülkeleri haksız ve vicdansızca bize saldırmaya başladı. Azerbaycan’ı karalıyor, yaptıklarımızı gölgeliyor, beyazı siyah, siyahı ise beyaz olarak nitelendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Aliyev, AB’nin Ermenistan’a desteğini dile getirirken, Brüksel’in eylemlerinin uluslararası hukuk normlarına değil, kişisel hırslara dayandığını kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ““Maalesef Avrupa’da özel bir yer edinmek isteyen bazı ülkeler, anti-Azerbaycan koalisyonu bile kurabildiler. Bugün en az üç AB üyesi ülke Azerbaycan’a soğuk savaş ilan etti. Bu ülkeler biliniyor” şeklinde konuştu.

Aliyev, bu ülkelerin ismini söylemedi.

Aliyev ayrıca, Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin genel olarak olumlu olduğunu kaydetti.

Macaristan’ın Bakü’nün eylemlerine verdiği desteği vurgulayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, “Adaleti yeniden tesis ettik, toprak bütünlüğümüzü koruduk ve egemenliğimizi geri kazandık. Bu nedenle Macaristan bizi destekliyor. Macaristan’ın mevcut hükümetinin, Azerbaycan veya başka bir ülke olsun, adalet yolunda olanların yanında olacağına eminim” ifadelerini kullandı.