Güney Kore ve Suudi Arabistan savunma iş birliği konusunda anlaşma imzaladı

Güney Kore ve Suudi Arabistan 4 Şubat günü ikili savunma iş birliğini genişletmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Seul Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), Güney Kore ve Suudi Arabistan'ın savunma iş birliğini genişletmek için bir mutabakat zaptı imzaladığını açıkladı.

Yetkililer, üretime yönelik bir çalışma grubu oluşturmak üzere ortak bir komite kurulmasını sağlayacağını söyledi.

DAPA'ya göre, Dünya Savunma Fuarı için Riyad'ı ziyaret eden Savunma Bakanı Shin Won-sik ve Suudi mevkidaşı Halid bin Salman Al Saud, anlaşmanın imzalanması sırasında hazır bulundu. 

Güney Kore Savunma Bakanlığı'nın basın açıklamasında Shin'in, "geleceğe yönelik stratejik ortaklığa" varan bir savunma iş birliği temeli kurulduğunu söylediği aktarıldı.

Bakanlık, Shin'in ayrıca Suudi Arabistan Ulusal Muhafızlar Bakanı Abdullah bin Bandar Al Saud ile ikili askeri iş birliği ve savunma ortaklıklarının güçlendirilmesini görüşmek üzere görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Güney Kore, diğer küresel silah ihracatçılarının sert rekabetine rağmen, dünyanın en büyük silah tedarikçilerinden biri olmak için satışlarını artırmanın yollarını arıyor.

Savunma Bakanlığının verilerine göre, silah satışları bir önceki yılki 7,25 milyar dolardan 2022'de 17 milyar dolara yükseldi.