Sir Demis Hassabis: "Yapay zeka abartılıyor"

Google’ın yapay zeka araştırmaları şirketi DeepMind’ın icra kurulu başkanı Sir Demis Hassabis, İngiltere merkezli Financial Times gazetesine yapay zeka teknolojilerinin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Financial Times’a konuşan Hassabis, yapay zeka (YZ) araştırmalarındaki yoğun fon artışının bazı kripto para teknolojilerinde olduğu “beraberinde bir sürü abartı ve belki biraz dolandırıcılığı” getirdiğini belirtti.

YZ’nin bazı yönlerden çok abartılırken kimi yönlerden yeteri kadar yeteri kadar abartılmadığını dile getiren Hassabis, gerçek olmayan birçok konunun gündeme getirildiğini söyledi.

YZ’nin insanlık tarihindeki en dönüştürücü buluşlardan biri olduğuna değinen Hassabis, “Önümüzdeki 10 yıldan fazla bir süre içinde mümkün olacağına inandığım şeylerin sadece yüzeyini çizdiğimizi düşünüyorum. Belki de bilimsel keşiflerde yeni bir altın çağın, yeni bir Rönesans'ın başlangıcındayız” ifadeleriyle yapay zeka teknolojilerini niteledi.

İnsanların bilişsel kapasitesine yakın yetilere sahip yapay genel zekadan bahseden bilim insanı, “Yapay genel zekaya önümüzdeki 10 yıl içinde ulaşılırsa şaşırmam. ‘Kesinlikle olacak’ demiyorum ancak ben şaşırmazdım. Yüzde 50 şans olduğunu söyleyebilirim ve bu zaman çizelgesi DeepMind’ın kuruluşundan bu yana değişmedi” dedi.