Macron'dan doğum çağrısı: Kısırlıkla mücadele edilecek

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkesinde düşen doğum oranları üzerine sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Macron, doğum izinlerinin yeniden düzenleneceğini ve kısırlıkla mücadele edileceğini duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ülkede düşen doğum oranlarına karşı önlem alınacağını açıkladı. 

Fransa’da açıklanan son rapora göre 2023 yılılın ilk altı ayında 314 bin 400 bebek doğdu. 2022 yılılın aynı dönemine göre 24 binden daha az bebeğin dünyaya geldiği bu yıldaki doğum oranında 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,2 düşüş görüldü. Bu yılın aynı döneminde 313 bin 300 kişi ise hayatını kaybetti.

2017 seçimleri öncesinde  Macron’un ülkedeki doğum oranını arttırmak amacıyla ülke genelinde 30 binden fazla ek kreş yerinin hizmete sunulacağı yönündeki sözünün yerine getirilemediği belirtilen raporda, o günden bu yana verilen sözün yarısının yerine getirildiğine vurgu yaptı. 

İşte bu şartlar altında Macron'dan doğum oranlarıyla ilgili bir çıkış geldi. Cumhurbaşkanı, ülkedeki doğum oranlarını yükseltmek için ebeveynlere daha iyi koşullarda, ücretli doğum izinleri getirereceklerini açıkladı. Emmanuel Macron, sosyal medya paylaşımının devamında pek çok çifti kötü etkileyen kısırlıkla mücadele için de daha efektif ve kapsayıcı bir plan oluşturulacağını açıkladı.