Trump, yeniden başkan seçilirse orta sınıflara vergi indirimi getirecek

Reuters’ta yer alan bir özel habere göre, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump, göreve gelmesi halinde orta sınıfa yönelik vergi indirimleri uygulamayı düşünüyor.

Trump’ın danışmanlarından ikisi, İngiltere merkezli haber ajansına konuştu. Danışmanlar, eski Başkan’ın Oval Ofis’e dönmesi halinde orta sınıf vatandaşlara yönelik vergi indirimlerine sıcak baktığını aktardı.

Trump’a sunulan fikirler arasında federal bordro vergilerinin düşürülmesi, orta gelirli hanelere yönelik marjinal gelir vergisinin düşürülmesi ve yıl sonu vergi iadelerindeki standart kesintinin yükseltilerek vatandaşlardan daha az vergi alınması yer aldı.

Bordro vergilerinde kesintiye gidilmesi fikri 2020 yılında koronavirüs pandemisinin kötü geçtiği günlerde de ekonomiyi canlandırmak için Beyaz Saray’da gündeme gelmiş, ancak vergi ödemelerinin ertelenmesinde karar kılınmıştı.

Trump’ın kampanya sözcülerinden Karoline Leavitt, yaptığı bir açıklamada, “Başkan Trump Beyaz Saray'a geri döndüğünde, tüm Amerikalılar için daha fazla vergi indirimi yapılmasını savunacak ve enflasyonu düşürmek, hayat pahalılığını azaltmak ve borcumuzu ödemek için Amerika'nın enerji endüstrisini yeniden canlandıracak” ifadelerini kullanmıştı.